launchora_img

Araba Markaları Nelerdir?

Info

Araba markaları, birçok ülkede, birçok çeşitte üretilmiş olmakla beraber bunun yanında farklı birçok model seçeneğine de ayrılmıştır. Motor teknolojisinin gelişimi ile birlikte motorlu araçlar ortaya çıkmış ve buna müteakip olarak birçok ülke ve genel olarak insanlık motorlu araçları hayatına dahil etmiştir. Hatta günümüzde bu teknoloji yani motorlu araçlar hayatımızın, adeta vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Tabii motorlu araçların yani daha spesifik olarak arabaların hayatımıza girişi her ülkede farklı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Birçok ülkede, birçok farklı marka altında çeşit çeşit modeller hayatımıza girmiştir. Hepsinin kendi içerisinde avantaj veya dezavantajları ya da tüm bunlar dışında seçilmek veya seçilmemek için bazı sebepleri mevcuttur.

Hangi Araba Markaları Hangi Ülkelere Ait?

Araba markaları, dünyada belli başlı ülkelerin sahip olduğu değerlerdir. Bu teknolojiyi keşfeden bazı ülkeler, ürettikleri araba markalarını tüm dünyada kullanıma sunmuş ve dünyadaki çoğu ülke, bu sayısı sınırlı üretici ülkelerin arabalarını kullanıma almıştır. Şimdi hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna bir bakalım:

Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Mini, Audi, Opel, Porsche ve Smart Almanya’ya ait markalardır(sadece Mini Almanya-İngiltere ortaklığında bir markadır).

Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer ve Jeep markaları Amerika’ya ait markalardır.

Japonya bu listeye Daihatsu, Honda, Toyota, İnfiniti, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki gibi geniş bir marka portföyü ile katılmaktadır. Japonya bu sektördeki öncülüğüne hibrit araçlarda da devam etmektedir.

Henüz 1950’lerde, Kuzey Kore ile yaşadığı ayrılıklar ve savaş yüzünden birçok devletin yardımına muhtaç bir ülke olan Güney Kore bile kayda değer gelişimi sayesinde araba markasına sahip olan ülkeler listesine girebilmiştir. Daewoo, Hyundai, Kia, SsangYong markaları bu listede Güney Kore’yi temsil eden markalardır.

Bu teknolojiye sahip olmak konusunda rakiplerinin bayağı bir gerisinde olan Çin Halk Cumhuriyeti de araba markası olan ülkeler listesinde bulunmaktadır. Chery, DFM ve İsveç-Çin ortaklığındaki Volvo da Çin’i bu listede temsil eden markalardır.

İtalya da Almanya gibi Avrupa’da, araba markaları konusunda başı çeken devletlerden bir tanesidir. Özellikle lüks ve spor markalarıyla dikkatleri çekmektedir. Değerli markalara sahip olan İtalya’yı bu listede Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Lamborghini, Maserati markaları temsil etmektedir.

Daha ağır abi tarzı araba markalarına sahip olan İngiltere bu listede Bentley, Jaguar, Lotus firmaları ile temsil edilmektedir.(Yukarıda belirttiğimiz Mini markası Alman-İngiliz ortaklığı bir markadır ve bunun yanında Land Rover de İngiltere-Hindistan ortaklığında bulunmaktadır).

Tabii ki bu listenin bir diğer önemli oyuncusu da Fransa’dır. Fransa’yı bu listede temsil eden markalar ise; Citroen, Dacia, Renault ve Peugeot’tur.

Tüm bunların yanında Rusya-Lada ve Çek Cumhuriyeti-Skoda markaları da bu listenin bilinen markalarıdır.

Araba Markaları Arasında Seçim Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Araba markaları seçmek bazen kullanıcılara zor gelse de aslında göründüğü kadar da alengirli değildir. Sonuçta, özellikle ülkemizde, pahalı bir varlık olduğunu düşünürsek araba seçiminde bütçenin ilk sıraya çıkması kaçınılmazdır. Bunun yanında, her marka kendi bilinirliliğini ve satışlarını arttırmak adına araba kampanyaları düzenlemektedir. Bu kampanyalar da yine marka seçimi konusunda bir nebze de olsa işimizi kolaylaştırmaktadır. Bu yazıda direkt olarak marka önermesek de özellikle lansman zamanları araçları bizzat denemenizi ve fiziki olarak görmenizi; seçiminizi de buna göre yapmanızı tavsiye ederiz.


Be the first to recommend this story!
launchora_img
More stories by sameer

Stay connected to your stories

Araba Markaları Nelerdir?

23 Launches

Part of the Poetry collection

Published on December 20, 2020

Recommended By

(0)

    WHAT'S THIS STORY ABOUT?

    Characters left :

    Category

    • Life
      Love
      Poetry
      Happenings
      Mystery
      MyPlotTwist
      Culture
      Art
      Politics
      Letters To Juliet
      Society
      Universe
      Self-Help
      Modern Romance
      Fantasy
      Humor
      Something Else
      Adventure
      Commentary
      Confessions
      Crime
      Dark Fantasy
      Dear Diary
      Dear Mom
      Dreams
      Episodic/Serial
      Fan Fiction
      Flash Fiction
      Ideas
      Musings
      Parenting
      Play
      Screenplay
      Self-biography
      Songwriting
      Spirituality
      Travelogue
      Young Adult
      Science Fiction
      Children's Story
      Sci-Fantasy
      Poetry Wars
      Sponsored
      Horror
    Cancel

    You can edit published STORIES

    Language

    Delete Opinion

    Delete Reply

    Report Content


    Are you sure you want to report this content?



    Report Content


    This content has been reported as inappropriate. Our team will look into it ASAP. Thank You!



    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.

    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.