launchora_img

Illustration by @_ximena.arias

Kisa Surede Nasil Kaliteli Ceviri Yapilabilir?

Info

Kaliteli çeviri, bir dilde yazılmış ya da söylenmiş olan cümlelerin, yazıların, belge ve kayıtların başka bir dile birbiri ile örtüşecek şekilde çevrilmesidir. Kaliteli çeviride aranan en önemli özelliklerden biri, kullanılacak sözcüklerin anlaşılır olmasıdır.

Her dilde sözcüklerin yaygın kullanılan ve yaygın olmayan anlamları mevcut olabilir. Çeviride esas olarak yaygın olan sözcüklerin kullanılması gerekir. İnsanlar, kendi dillerine yapılan çeviriyi rahat bir şekilde anlayabilmelidirler. Aksi takdirde o yazının çevrilmeden önceki halinden bir farkı kalmayacaktır. Yani sözcüklerin yabancı dilden esas dile çevrilmesi, kaliteli bir çeviri için yeterli olmayacaktır. Herkes tarafından anlaşılabilecek sözcük ve kalıpların seçimi, kaliteli çeviri için vazgeçilmez bir unsurdur.

Kaliteli denebilecek bir çevirinin dolaylı olarak yazılmaması gerekir. Yani tek bir sözcükle anlatılabilecek sözcükler, dolaylı olarak anlatılmaya çalışılmamalıdır. Böyle bir durumda hem anlam karmaşası yaşanacak, hem de kurulan cümlelerin birden fazla anlamı olacaktır. Bu da yazıyı okuyanlar için yine güçlü bir engel meydana getirecektir.

Kaliteli bir çeviri için birden fazla kaynaktan yararlanmak da şarttır. Örneğin; sadece çeviri yapacağınız dili bilmekle yetinmemeli, çevirisini yaptığınız belgeleri bir takım testlerden de geçirmelisiniz. Bu gibi durumlarda hemen çevir sistemiyle çalışan İngilizce Türkçe ya da Türkçe İngilizce çeviri sitelerini kullanabilirsiniz.

Bir dilde ne kadar iyi olursanız olun bilmediğiniz sözcüklerle karşılaşabilir ya da yaptığınız çeviri nedeniyle anlam karmaşasına sebebiyet verebilirsiniz. Bu tür durumlarla karşılaşmamak adına çevirdiklerinizi kaliteli bir online çeviri sitesi yardımıyla tercüme ederek yaptığınız çeviriyi bu tercüme ile kıyaslayabilirsiniz.

Online çeviri siteleri, kaliteli ve hızlı çeviri yapabilmek adına yararlanılabilecek en özel araçlardan biri olarak dikkat çeker. Gün içerisinde hemen herkes tarafından kullanılabilen bu gibi siteler, internet ortamında son zamanlarda bir hayli yaygın hale gelmiştir. Online çeviri siteleri, sadece cümle ve yazı çevirisi yapmamıza değil, sözlük yardımı almamıza da yarar.

Bilmediğimiz sözcükleri ve hazır kalıpları hemen çevir sitesi yardımıyla tercüme edebiliriz. Günümüzde kullanılmakta olan çeviri sitelerinin hemen hepsi hızlı çevir mantığına göre hazırlanmıştır. Cümle ve yazıların anında çevirisini sağlayan hemen çevir mekanizması, çeviri işinin çok daha kısa süre içerisinde tamamlanmasına yardımcı olur. 

Hemen çevir mekanizması, günümüzde kaliteli ve büyük sayılabilecek online çeviri siteleri tarafından tercih edilmektedir. Bir takım çeviri siteleri ise bunu dolaylı olarak gerçekleştirir. Örneğin; belli bir kelimeyi aştığınızda yaptığınız çeviri size doğrudan sunulmaz. Bunun yerine mail adresinizi girmeniz istenir ve çeviriniz mail adresinize yollanır.

Bu sistem, mail adresinizin çeşitli tanıtım ve reklamlar adına kullanılmasına sebebiyet verecektir. Böyle bir işlemden sonra reklam ve tanıtım içerikli çok sayıda mail alabilirsiniz. Bu da mail adresinizin gitgide farklı reklam ve tanıtım araçlarına yayılmasına neden olacaktır. Mail adresinizi korumak adına bu gibi yöntemler sunan çeviri sitelerinden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Bunun yerine hemen çevir sistemini kullanan çeviri sitelerini kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Bu tür siteler online çeviri olarak da lanse edilmektedir ki bundan kasıt, internet ortamında işlemin yapılmasıdır. Yani yazdığınız ya da kopyaladığınız içerikler, hemen çevir sisteminin kullanımıyla beraber size anında sunulur. Bu sistemi kullandığınız takdirde zamandan ciddi anlamda kâr elde etmiş olursunuz. Özellikle büyük çaptaki çevirilerde çok fazla zaman harcamamak adına online hemen çeviri sitelerini kullanabilirsiniz.

Böylece günlerce ya da haftalarca sürebilecek çevirilerinizi bile daha kısa süre zarfında tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz çevirilerinizin daha sağlıklı olabilmesi adına birden fazla İngilizce Türkçe cümle çeviri sitesi kullanabilirsiniz. Yine de kullanacağınız bu sitelerini önceden test etmenizde fayda olacaktır. 


Be the first to recommend this story!
launchora_img

Stay connected to your stories

Kisa Surede Nasil Kaliteli Ceviri Yapilabilir?

48 Launches

Part of the Life collection

Updated on August 22, 2021

Recommended By

(0)

    WHAT'S THIS STORY ABOUT?

    Characters left :

    Category

    • Life
      Love
      Poetry
      Happenings
      Mystery
      MyPlotTwist
      Culture
      Art
      Politics
      Letters To Juliet
      Society
      Universe
      Self-Help
      Modern Romance
      Fantasy
      Humor
      Something Else
      Adventure
      Commentary
      Confessions
      Crime
      Dark Fantasy
      Dear Diary
      Dear Mom
      Dreams
      Episodic/Serial
      Fan Fiction
      Flash Fiction
      Ideas
      Musings
      Parenting
      Play
      Screenplay
      Self-biography
      Songwriting
      Spirituality
      Travelogue
      Young Adult
      Science Fiction
      Children's Story
      Sci-Fantasy
      Poetry Wars
      Sponsored
      Horror
    Cancel

    You can edit published STORIES

    Language

    Delete Opinion

    Delete Reply

    Report Content


    Are you sure you want to report this content?



    Report Content


    This content has been reported as inappropriate. Our team will look into it ASAP. Thank You!



    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.

    By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.