Are you sure you want to report this content?
1. wat is het resultaat van het programma van intermijn?
Je beschikt over ervaringen die jou aan het denken hebben gezet over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Ook heb je meer zelfkennis, kennis over de wereld om je heen. Daarnaast heb je keuzes gemaakt die richting geven aan jouw toekomst. Je hebt meer gezien van de maatschappij en je hebt belangrijke vaardigheden getraind. Zo start goed voorbereid met een studie!
2. Het programma van Intermijn is een flinke investering qua tijd en geld. Is dit het waard?
Absoluut. De uitval in het hbo en op de universiteit is op dit moment enorm: zo'n 30% van de studenten valt voortijdig uit. Hierdoor gaat veel energie, tijd en geld verloren. Een investering in jezelf in deze fase van je leven is ontzettend waardevol. Door nu de tijd te nemen om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, begin je weloverwogen aan de volgende fase van je leven.
3. Wat is de rol van ouders/opvoeders tijdens het programma?
Als ouder kunt u een belangrijke rol spelen bij de studiekeuze van uw kind. Uit onderzoeken blijkt dat ouders voor jongeren in deze leeftijdsfase een zeer belangrijk klankbord zijn. Het geven van ruimte, het stellen van vragen en het helpen bij structureren van gedachten blijken helpend te zijn voor jongeren. Wil je meer weten over de rol van ouders in het studiekeuzeproces? Wij schreven er een boek over!
Wij nodigen ouders ook altijd uit tijdens een deel van het kennismakingsgesprek dat wij voeren met uw zoon of dochter. Dit is niet verplicht, maar veel jongeren en ouders ervaren dit als prettig. Ook organiseren we voor aanvang van het programma een ouderavond. Indien gewenst kunt u hierbij aanwezig zijn. U maakt dan kennis met de coaches en u doet ervaring op het onze werkwijze.
Aan het einde van het studiekeuzeprogramma organiseren de jongeren zelf een opbrengstenavond, waar door de studenten zelf ouders, vrienden en familie voor worden uitgenodigd.
4. Kan iedereen deelnemen aan het programma?
Het studiekeuzeprogramma is er voor jongeren met een vmbo-t, havo of vwo diploma op zak en voor jongeren met een afgeronde mbo-opleiding. Deelnemen aan Intermijn kan direct na de middelbare school of na het voortijdig stoppen met de studie. Zit je nog op school of studeer je? Kijk dan eens of onze individuele begeleiding iets voor jou is.
We vinden het belangrijk om goed te kijken of Intermijn bij jou past en of jij bij Intermijn past. Daarom voeren we met alle deelnemers een kennismakingsgesprek en een intakegesprek, ook als je vooropleiding misschien niet direct toereikend lijkt. We kijken dan of we een match zijn en stemmen verwachtingen op elkaar af.
5. Hoe ziet een dag tijdens het programma eruit?
Eigenlijk zien alle dagen er anders uit. Dat maakt het programma juist zo inspirerend!
's Ochtends verzamelen we op de locatie van Intermijn. Onder leiding van de coach van de dag kijk je terug op de vorige dag en kijk je vooruit naar de dag die komen gaat. We bespreken de doelen, activiteiten en de planning.
Na de opening zal het programma er iedere dag anders uitzien. Soms ga je individueel aan de slag en een andere keer werk je samen in een kleine groep of met de hele groep. Zo kan het zo zijn dat we ’s ochtends gezamenlijk het kwaliteitenspel kunnen spelen. En ’s middags een gastspreker kunnen ontvangen. Ook kan het zijn dat je een netwerkevenement voor de buurt gaat organiseren, gevolgd door een spannende ontsnapping uit een escaperoom?
Tijdens ieder thema is er tijd gereserveerd voor individuele gesprekken tussen jou en je coach. Jouw ontwikkeling staat dan centraal. Hoe gaat het met je? Wat houdt je bezig? Wat zijn je doelen? Hoe ga je je doelen bereiken? De gesprekken geven je richting en helpen je de juiste keuzes te maken.
6. Kan ik kennismaken met Intermijn?
Ja, je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Een van de coaches ontvangt jou (en eventueel je ouders), en vertelt je meer over het programma en beantwoordt je vragen. Wees welkom!
7. Praktisch: wat heb ik nodig als ik meedoe?
Omdat we op pad gaan, is het belangrijk dat je je makkelijk kunt verplaatsen binnen Utrecht of Amsterdam en daarbuiten. Wij adviseren alle deelnemers van Intermijn een fiets in de stad waar zij het programma volgen neer te zetten of gebruik te maken van een OV-fiets. Voor excursies buiten de stad gebruiken we het openbaar vervoer.
Een laptop of tablet is handig als je deelneemt aan het traject. De locatie van Intermijn beschikt over wifi.
8. Wat maakt het programma van Intermijn uniek?
Uniek aan Intermijn is de combinatie van:
* de inhoud van het programma
* de kleinschaligheid
* de intensiviteit van het programma
* de duur van het programma (drie maanden)
* de begeleiding door enthousiaste, gekwalificeerde coaches en docenten uit het voortgezet onderwijs en hbo
* het grote professionele netwerk
9. zijn er ook vakanties tijdens het programma?
Wij houden over het algemeen de schoolvakanties van regio midden aan. Bij de start van jouw traject ontvang je informatie over alle weken en de eventuele vakantie(s). Wil je er al eerder meer over weten? Informeer bij de coaches! Wil je zelf extra vakantie opnemen tijdens je programma bij Intermijn? Dan kun je dit altijd overleggen met een van de coaches.
10. Kan ik als ouder/professional een bijdrage leveren aan Intermijn?
Geweldig dat je overweegt om een bijdrage te leveren aan Intermijn! Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën, mankracht, connecties en nog veel meer. Neem contact met ons op voor meer informatie.
25 Launches
Part of the Life collection
Published on August 31, 2022
(0)
Characters left :
Category
You can edit published STORIES
Are you sure you want to delete this opinion?
Are you sure you want to delete this reply?
Are you sure you want to report this content?
This content has been reported as inappropriate. Our team will look into it ASAP. Thank You!
By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.
By signing up you agree to Launchora's Terms & Policies.